Projekt ” PArtnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada”

PROJEKT SE FINANCIRA SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE iz EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

PROGRAM: Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja

Nositelj projekta je Ženska grupa Karlovac „Korak“, a partneri u projektu su Grad Karlovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, Prirodoslovna škola Karlovac, Centar za civilne inicijative, LAG Vallis Colapis i EKOP Udruga poljoprivrednih proizvođača Karlovačke županije.

Projekt traje 20 mjeseci, a namijenjen je nezaposlenim ženama (ukupno 60 žena) sa ruralnog područja Karlovačke županije (okolica Karlovca, Duge Rese, Slunj, Ozalj i Vojnić) te postojećim poljoprivrednim proizvođačima iz Karlovačke županije.

Cilj projekta je doprinijeti provedbi prioriteta postavljenih u Strategiji razvoja ljudskih potencijala Karlovačke županije kroz primjenu individualnog pristupa te partnerskog pristupa na lokalnom nivou. Da bi to ostvarili potrebno je postići postavljene specifične ciljeve: 1. Povećati zapošljivost i samozapošljavanje nezaposlenih žena u Karlovačkoj županiji kroz primjenu inovativnog programa osnaživanja napravljenog po mjeri za svaku ženu kako bi se poboljšale njihove vještine i poduzetničke sposobnosti i 2. Uspostaviti sustav podrške postojećim poljoprivrednim proizvođačima i nezaposlenim osobama za razvoj njihovih malih poduzetničkih pothvata u poljoprivredi temeljenih na partnerstvu.

Projektnim aktivnostima je osigurana organizacija i provedba treninga za traženje posla i razvoj mekih vještina kroz grupni i individualni rad, treninga o poljoprivrednoj proizvodnji (voćarstvo i sirarstvo/mljekarstvo), treninga računovodstvo za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, te treninga za poduzetništvo za nezaposlene osobe s jedne strane te mentorstva u proizvodnji, brendiranja proizvoda, razvoja marketinške strategije, organizacije prodaje, tehničke podrške i suradnje s turističkim sektorom s druge strane.

Ukupna vrijednost projekta je 249.964,45 EUR, u okviru koje bespovratna sredstva Europske Unije iznose 232.068,37 EUR (92,84%), dok sredstva provoditelja i partnera iznose 17.896,08 EUR.

VIŠE INFORMACIJA O SAMOM PROJEKTU, TE O UČEŠĆU U NJEMU MOŽETE DOBITI NA TELEFON ŽENSKE GRUPE KARLOVAC „KORAK“, 047/600-392, TE NA E-MAIL: ledi.korak@gmail.com

Projekt financira Europska unija.

Link na projekt:  http://www.grupakorak.hr/hr/partnerstvo_za_promjene_i_razvoj_na_lokalnom_trzistu_rada-95

Skills

Posted on

10. studenoga 2022.

Skip to content