Učenje na daljinu

Kako poučavati online nudi 47 ideja kojima se nastavnici mogu koristiti da bi se povezali s drugim učiteljima, roditeljima i učenicima

Školski portal

Digitalni obrazovni sadržaji

Portal za škole

Edutorij je središnje mjesto za pohranu, objavu, razmjenu, ocjenjivanje i dohvat digitalnih obrazovnih materijala. Istražite i iskoristite njegove mogućnosti i pridružite se mreži stručnjaka koji predano rade na razmjeni svojih znanja i boljitku suvremenog obrazovanja.

E-Laboratorij  Digitalni alati i sadržaji.

Meduza  Nastavne videolekcije.

Matematika  Videolekcije.

ASOO  Lekcije za strukovne predmete. 

Medijska pismenost  Saznajte što je medijska pismenost i naučite kriterije prema kojima ćete odabrati relevantne izvore, između ostalog, za učenju na daljinu.

Element Digitalni udžbenici.

Alfa Digitalni sadržaji iz općeobrazovnih predmeta.

Ostajem doma Brojni besplatni izvori na kojima se možete zabaviti, čitati, uživati u umjetnosti, naučiti nešto novo, virtualno putovati i posjetiti brojne muzeje, galerije, knjižnice, kazališta, nacionalne parkove…

Kazalište u vašim domovima. HNK u Zagrebu i 24sata pokrenulo je jedinstven projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a nakon toga bit će dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s koronavirusom.

Zajc uz vas –  8:00 Jutarnja selfie poezija ; 12:00 Arija; 20:00 Zajčić za laku noć ; 22:00 Baletna insomnia

Restart nudi mnoštvo dokumentarnih filmova.

Festival mediteranskog filma Split i projekt Kino Mediteran odlučili su, u skladu s preporukama nadležnih tijela, ponuditi građanima još jedan razlog da ostanu kod kuće – 22 besplatna filma. Uz prigodni promo kod KARANTENA ljubitelji filma na web stranici  mogu odabrati naslov koji žele i pogledati ga besplatno.

Google Arts & Culture na jednom mjestu napravile su listu od 500 muzeja koje možete posjetiti preko interneta.

Virtualna šetnja Arheološkim muzejom Istre. Iako je Arheološki muzej Istre u Puli do daljnjega zatvoren s ciljem prevencije epidemijskog širenja COVID-19, putem službene web stranice dostupan je 3D virtualni obilazak muzeja.

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt (MUO) digitalizirao je veliki broj muzejske građe te je ona dostupna online na digitalnim platformama, a stalni postav u četrnaest dvorana, kroz dva kata Muzeja, također je moguće istražiti online.

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva zainteresirane posjetitelje da putem poveznice  virtualno prošeću po stalnom postavu Muzeja i njegovim izložbenim dvoranama i na taj način otkriju stakleno blago koje se u njemu čuva.

Skip to content