Digitalne knjige

Zbirka književnih djela na hrvatskom jeziku projekt je Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Na ovim stranicama cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Link elektire.skole.hr

Zbirka književnih djela na hrvatskom jeziku projekt je Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Projekt digitalne-knjige.com pokrenulo je nekoliko pojedinaca i zaljubljenika u knjigu, kako bi hrvatsko kulturno naslijeđe, a ponajprije vrijedne i znamenite knjige hrvatskih pisaca, spasili od zaborava, propadanja i nečitanja te ih učinili što dostupnijima svim građanima ove zemlje.

Projekt BEK objavljuje probrane naslove suvremene hrvatske književne produkcije, omogućavajući legalan i besplatan pristup djelima zaštićenim autorskim pravima. 

 

Portal HRVATSKE LJUBAVNE LIRIKE pjesnikinje ANE HORVAT predstavlja čitateljima njezin sažeti izbor najboljih ljubavnih pjesama hrvatskih pjesnika 19. i 20. stoljeća.

Open Library  pruža bilo kome tko se prijavi u sustav slobodan pristup više od milijun knjiga. Knjige su iz svih razdoblja, uključujući knjige suvremenih autora iz cijelog svijeta. Dostupno je i  preko 4000 knjiga na hrvatskome jeziku.
Nakon prijave u sustav knjiga se može posuditi na 14 dana. Za čitanje PDF verzije knjige potrebno je instalirati Adobeov software Digital Editions. 

Skip to content