Učenicima se pruža mogućnost edukacije o umjetnoj inteligenciji. Moduli su bez kotizacije, a projekt je poklon Finske Europi.

O projektu

 1. Elements of AI je najbolji svjetski computer science online tečaj kojeg su zajedno stvorili Reaktor i Sveučilište u Helsinkiju.
 2. Projekt je poklon Finske Europi, a nastao je tijekom finskog predsjedanja Vijećem Europe. Već je predstavljen u nekolicini država, poput Švedske, Estonije, Belgije i drugih, a Hrvatska je prva država u regiji u kojoj je dostupan.
 3. Nositelj projekta u Hrvatskoj je udruga CroAI.
 4. Riječ je o vodećem internetskom tečaju računalnih znanosti u svijetu koji se nalazi ispred uglednih Stanforda, Harvarda i MIT-a.
 5. Projekt nastoji potaknuti interes i educirati što više ljudi o tome što je umjetna inteligencija i koje su njene stvarne primjene, ali i ograničenja. Elements of AI želi educirati 1 % globalnog stanovništva, dok je naš cilj motivirati 1 % hrvatskog stanovništva (cca. 40.000 ljudi) da upiše tečaj.
 6. Zaštitna lica Elements of AI tečaja su Mate RimacDamir SabolHajdi Ćenan i Mislav Malenica, a brojne uspješne domaće kompanije priključile su se projektu i pozvale svoje zaposlenike da se prijave na edukaciju.
 7. Projekt podržava Vlada Republike Hrvatske, kao i Sveučilište u Zagrebu (ono će svim studentima omogućiti da ostvare 2 dodatna ECTS boda polaganjem tečaja).
 8. Tečaj je potpuno besplatan i svi su pozvani da se priključe.

Zašto i kako se prijaviti?

 1. Umjetna inteligencija nalazi svoju primjenu u sve većem broju industrija, ali i uređajima i servisima koje svakodnevno koristimo zbog čega smatramo da je važno razumjeti osnove funkcioniranja ove tehnologije.
 2. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na tečaj putem web stranice www.elementsofai.com/hr.

O AI Challenge-u

 1. U sklopu projekta u Hrvatskoj je razvijen je i AI Challenge program koji je namijenjen svim kompanijama, institucijama i udrugama koje djeluju u Hrvatskoj.
 2. Cilj AI Challenge-a je izazvati kompanije da pokušaju mobilizirati 1 % zaposlenika da započnu s edukacijom. Pritom, HR odjeli ideje i aktivnosti iz AI Challenge-a mogu uvrstiti u svoje interne i eksterne komunikacijske aktivnosti kao edukacijski program za zaposlenike i employer branding promociju.
 3. Priključivanje projektu ne nosi nikakvu obvezu za poslodavce, a prijavu na AI Challenge možete napraviti putem mail adrese croatia-aichallenge@elementsofai.com.
 4. U privitku šaljemo dokument s detaljima o AI Challengeu i prijedlozima HR aktivnosti
 5. Ovdje možete vidjeti kompanije koje su se već priključile i kako sve funkcionira https://bit.ly/2HHp4Mf.

Elements_of_AI_-_prijedlog_HR_aktivnosti_(3)_(1)

Skip to content