U Prirodoslovnoj školi Karlovac u srijedu, 28.12.2023. je održana završna konferencija projekta Regionalni centar kompetentnosti Panonika. Konferenciji su između ostalih prisustvovali zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac i zamjenik ravnateljice Javne ustanove Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije Krunoslav Kralj. Tom prigodom predstavljen je suvremeno opremljen edukativni plastenik za hidroponski uzgoj bilja. O značaju plastenika govorio je ravnatelj Prirodoslovne škole Karlovac Nenad Klasan.

-Za kraj godine je i planiran završetak ovog projekta izgradnje i opremanja hidroponskog plastenika za uzgoj bilja. Ovo je jedan zatvoreni prostor, rekli bi, veliki praktikum za učenike poljoprivredne i prehrambene struke u kojem će oni i u zimskim uvjetima moći odrađivati svoju praktičnu nastavu i vježbe, a i stručnu praksu. Tu mogu raditi tijekom cijele školske godine, istaknuo je ravnatelj Nenad Klasan.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar kazala je da je ovo jedan od četiri regionalna centra kompetentnosti.

-Mi smo danas u Karlovačkoj županiji iznimno ponosni, ovo je jedan od četiri regionalna centra kompetentnosti, jedinstven u našoj županiji. Uz strojarstvo, elektrotehniku, računalstvo i turizam, sada svjedočimo ovdje Regionalnom centru kompetentnosti Panonika u podsektoru poljoprivrede,rekla je zamjenica županice.

Vesna Hajsan Dolinar kazala je da će ovo biti centar znanja i razvoja poljoprivrede, ne samo za školski sektor, već i za poljoprivrednike.

-Ova škola će biti centar znanja i razvoja poljoprivrede, ne samo za školski sektor, već i za naše poljoprivrednike, koji će ovdje dolaziti po nove spoznaje u poljoprivrednoj proizvodnji. Karlovačka županija sufinancirala je ovaj projekt u iznosu 130.000 eura, a ukupna vrijednost projekta je 285.000 eura i iznimno smo ponosni, istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Plastenik je izgradila tvrtka Meta-plast iz Pitomače, a predstavnik tvrtke Damir Blažinić nazočnima je predstavio plastenik i način rada u njemu.

Skip to content