Uzbudljive vrtlarske radionice i razvoj životnih vještina osnovni su dio našeg angažmana u trogodišnjem projektu Zajedno za bolju zajednicu 2, kojeg provodi Udruga Carpe Diem u suradnji s Prirodoslovnom školom Karlovac. Zamišljamo vrt kao školu za život, mjesto gdje ne samo da rastu cvjetovi i povrće, već se i učimo o suradnji s prirodom, o odgovornosti prema okolišu te o važnosti zajedništva. Kroz naše vrtlarske radionice, učenici imaju priliku ne samo naučiti osnove vrtlarenja već i razviti vještine poput timskog rada i komunikacije. Nastojimo potaknuti svijest o važnosti očuvanja prirode te poticati kreativnost i samopouzdanje kod naših polaznika. Želimo da naši učenici postanu aktivni sudionici u stvaranju zelenijeg i održivijeg svijeta zato potičemo naše učenike da postanu svjesni građani, spremni preuzeti aktivnu ulogu u zaštiti okoliša i proizvodnji zdrave hrane. Projekt ZZBZ 2 omogućuje nam da izgradimo most između teorije i prakse, potičući praktično učenje i istraživanje na otvorenom. Osim što razvijamo vještine potrebne za brigu o vrtu, naši učenici također stječu vrijedna iskustva koja će im koristiti u svim aspektima života. Želimo da naši učenici postanu agenti promjene u svojim zajednicama, te da kroz svoj rad i angažman doprinesu stvaranju održivijeg i zdravijeg okruženja za sve nas.

Radionica i posjet organizirani su u sklopu provedbe prve godine trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ pod nazivom „Zajedno za bolju zajednicu II“ Ovaj program financira „Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike“.

Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video ili audio materijala u isključivoj je odgovornosti Prirodoslovne škole Karlovac i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Skip to content