Jeste li znali da Karlovac ima ”5 rijeka”? Za prve četiri znaju svi, a peta teče mljekarom KIM. Kako se to mlijeko proizvodi i analizira da bude zdravo i kvalitetno za svakog potrošača, od najmanjih do najstarijih, naučit će učenici tehničari nutricionisti. A kako bi im pokazali koliko cijene njihov trud, DUKAT će im dodijeliti i stipendiju od 100 eura mjesečno, ”pa neka uče s veseljem”.

Tehničar nutricionist je zanimanje od iznimne važnosti ne samo za rad u prehrambenoj industriji ili nastavak obrazovanja, već i za edukaciju javnosti o pravilnoj prehrani s ciljem prevencije pretilosti.

Od iduće školske godine Dukat stipendira maturante Prirodoslovne škole Karlovac. U program stipendiranja ulazi 5 karlovačkih učenika. Program traje od 10. mjeseca 2024. do 5. mjeseca 2025. godine. Maturanti se tako pripremaju za rad u industriji te stječu nova znanja i iskustva.

Uključene su aktivnosti koje učenike pripremaju za rad u industrijskom okruženju i daju im osnovna znanja iz područja proizvodnje, kvalitete i održavanja. Upoznavanje s odjelima proizvodnje, senzorike, kvalitete i održavanja, job shadowing aktivnosti vezane uz pozicije operatera linije, laboranta i servisera zasigurno će doprinijeti oblikovanju što boljeg kadra.

Svojim stipendistima Dukat će omogućiti i razvoj soft vještina potrebnih za ulazak na tržište rada poput edukacija kako se pripremiti za razgovor za posao i napisati dobar životopis. Vjerujemo kako će ovo dodatno motivirati i potaknuti osnovnoškolce na upis za zanimanje tehničar nutricionist.

Ovo je još jedna u nizu suradnji Prirodoslovne škole Karlovac i KIM Mljekare Karlovac koja je već 15 godina članica Dukat grupe.

Ako Vas zanima više o ovoj temi, pogledajte promotivni plakat i prijavite se, a za dobre rezultate nazdravite i čašom mlijeka iz Dukatove velike ponude, imaju za svakoga ponešto.

Skip to content