Prirodoslovna škola Karlovac

Učenička zadruga „Rode“

Projekt „Škole za Afriku“

 Ove školske godine 2014./ 2015., Prirodoslovna škola Karlovac se  uključila u Unicefov projekt Škole za Afriku. Ovogodišnje aktivnosti usmjerene su na pomoć djeci u afričkoj državi Burkini Faso. Namjera je prikupiti sredstva kojima bi se pomogla izgradnja te obnova škola i sanitarnih prostorija, osigurala opskrba pitkom vodom, a za djecu bez roditeljske skrbi i onu koja žive u osobito teškim životnim uvjetima, omogućila nabava školskih knjiga. Unicef će ulagati i u podizanje kvalitete obrazovnog sustava u cjelini te omogućiti provedbu edukacije o zdravlju i higijeni. U svim aktivnostima, osobito će se brinuti za djevojčice koje su često dodatno zakinute za mogućnost obrazovanja.

Koordinatorica projekta je stručna suradnica pedagoginja Jelena Radojčić, a u projektu sudjeluje i Učenička zdruga „Rode“ sa voditeljicom, nastavnicom Dianom Jurčević.

Na satovima razrednika dogovoreno je mjesečno prikupljanje novčanih sredstava- svaki učenik će mjesečno na zadnjem satu razrednika priložiti 1 kunu, a razredni blagajnik će prebrojati sakupljene novce i predati koordinatorici projekta. Predsjednik  razreda treba za svaki mjesec zabilježiti prikupljenu svotu novca na Unicefov plakat posebno izrađen u tu svrhu (svaki razred ima svoj plakat).

Aktivnosti:

– listopad- izrada plakata na temu projekta- učenici zadrugari 2.a

– studeni- predstavljanje projekta po razredima- pedagog

– prosinac- prodajna akcija proizvoda Učeničke zadruge

                – prodaja kolača koje su pripremili učenici i nastavnici

– veljača- prodajna akcija proizvoda Učeničke zadruge povodom Valentinova

– ožujak – prodajna akcija Učeničke zadruge povodom Uskrsa

– od listopada do lipnja- mjesečno prikupljanje donacija učenika po razredima

Projekt će se provoditi od listopada 2014. do lipnja 2015.

Što se može nabaviti donacijama
95 kn knjige i bilježnice za dvoje učenika za jednu školsku godinu
190 kn klupa i stolice za dvoje učenika
280 kn dodatna edukacija učitelja za kvalitetan rad koji uvažava potrebe i prava djece
700 kn stoji “škola u kutiji” – kovčeg pun stvari koje se mogu naći u učionici (bilježnice, olovke, gumice, škare, ploča), a koji se upotrebljava u izvanrednim situacijama. Komplet sadrži potreban pribor za dva učitelja i preko 80 učenika.
11.200 kn opremanje škola pitkom vodom
16.800 kn izgradnja i kompletno opremanje ustanove za predškolski odgoj i edukaciju
25.000 kn izgradnja i opremanje centara za alternativno osnovno obrazovanje za djecu koja žive u udaljenim i teško dostupnim područjima

Skip to content