Projekt „4 rivers 4 you” pokrenula je Ekonomsko-turistička škola u suradnji s Prirodoslovnom školom  Karlovac prijavom na natječaj Ministarstva turizma i sporta, pod nazivom „Promocija i jačanje  kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam 2023.”.

Partnerima u projektu odobrena su sredstva za njegovu realizaciju i kupnju opreme.

Pridruženi partneri u ovom projektu su Javna ustanova Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac i Aurora Colapis d.o.o. iz Karlovca.

Kao pasivni partneri u projektu sudjeluju OŠ Švarča i OŠ Grabrik.

Svrha ovog projekta jest jačanje kompetencija učenika škola partnera u projektu  i edukacija učenika  strukovnih i osnovnih škola, promocija turizma i turističkih potencijala naših rijeka. 

Karlovačke četiri rijeke bile su nam inspiracija za priču vezanu uz povijesne događaje i lokalitete uz rijeke od prapovijesti do današnjih dana. Kroz priču nas vode dvije sirene, Karla i Karolina.

Kao rezultat rada učenika  u ovom projektu nastali su suveniri u obliku sirena i snimljen je film „Plovimo kroz povijest“.

Napravljena je i mrežna stranica na kojoj su objavljeni materijali nastali u ovom projektu. Stranicu će i dalje koristiti učenici kako bi objavljivali nove materijale koje će prikupiti tijekom nastave, a vezani su uz turizam, povijest, rijeke i ostale teme. 

U radu su sudjelovale prof. Svjetlana Rogoz Klasan iz Prirodoslovne škole kao mentor,  prof. Biserka Marčinko iz Ekonomsko-turističke škole kao mentor te profesorice Valentina Orehovec i Petra Bjelajac, također iz Ekonomsko-turističke škole.

Projekt je prezentiran na 24. smotri učeničkih zadruga Karlovačke županije, 2. Danima obrtništva u gadu Karlovcu i Karlovačkoj županiji, učenicima OŠ Grabrik i OŠ Švarča te na kraju u prostorijama Aquatike gdje su uz predstavnike škola domaćina bili nazočni predstavnici partnera te predstavnici Grada i Županije.

Sve aktivnosti vezane uz projekt objavljene su na mrežnim stranicama Ekonomsko-turističke škole http://ss-ekonomsko-turisticka-ka.skole.hr/ i Prirodoslovne škole http://www.ss-prirodoslovna-ka.skole.hr/, FB stranici Ekonomsko-turističke škole https://www.facebook.com/etskarlovac, te  na Trend TV lokalnoj postaji.      

 

Film „Plovimo kroz povijest“ možete pogledati na web stranici projekta:

https://4-rivers-4-you8.webnode.hr/

Skip to content