Povjerenstvo za odabir škola za provedbu pratećih mjera u okviru Sheme školskog voća i povrća u osnovnim i srednjim škola te ostalim obrazovnim ustanovama donijelo je odluku da je školski vrt Prirodoslovne škole Karlovac jedan od triju vrtova srednjih škola u kojoj će se provoditi održavanje nastave u vrtu.

Cilj je povezivanje djece s poljoprivredom, njihove edukacije o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama u razdoblju odrastanja te zaštiti okoliša u vezi s proizvodnjom, distribucijom i potrošnjom voća i povrća. Sustavnom edukacijom djece kroz prateće mjere pridonijet će se podizanju razine svijesti o važnosti potrošnje voća i povrća kao nutritivno izuzetno vrijednih namirnica, sprječavanju rasipanja hrane te promijeni prehrambenih navika.

Sredstva za plaćanje troškova se osiguravaju iz Europskog poljoprivrednog jamstvenog fonda uz učešće od 10% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Škola će dobiti vrtni alat, opremu za održavanje tla, zemlju/supstrat, gnojivo, komposter, voćne sadnice, sjeme i presadnice povrća, dendrološki materijal i sl.

Skip to content