U razdoblju od 7. do 12. svibnja 2015. godine, u Karlovcu se održava 5. jubilarna godina festivala fotografije mladih – Foto dani mladih.
Festival okuplja mlade fotografe iz Hrvatske i susjednih zemalja. Cilj manifestacije je kroz fotografiju informirati i educirati mlade o prirodnoj i kulturnoj baštini Hrvatske, a tim putem prikazati fotografiju kao umjetnosti, dio kulture, a ne usputnog medijskog sredstva. Foto dani mladih je projekt koji se provodi već pet godina, a do sada se održao u Kutini, Velom Lošinju, Zadru i Puli, a ove godine održat će se u Karlovcu. Važnost Foto dana mladih za kulturu je velika, naročito za mlade, koje je bitno educirati o kulturnoj baštini Hrvatske. Ako edukaciju pritom provodimo kroz umjetnost fotografije, nju mladi bolje percipiraju, a pritom i istražuju vlastitu kreativnost i stvaralaštvo.

Ovogodišnjim Foto danima mladih fotografiju kao umjetnost želimo približiti i najmlađim uzrastima organizacijom kratkih radionica.
Radionice i predavanja održati će se u razdoblju od 11. do 12. svibnja 2015. godine, u prostorima Centra za mlade u Grabriku i Male Scene Hrvatskog doma.Za sudjelovanje je potrebna grupa dd 15 učenika, a zainteresirani učenici se trebaju javiti stručnoj suradnici pedagoginji do 24. 04. 2015. radi pravovremene prijave za sudjelovanje na radionicama.

Skip to content