Od 11. do 13.  svibnja 2021. na Zagrebačkom velesajmu Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe i ujedno najveći događaj u  obrazovanju u Hrvatskoj.

Više od 350 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 43 discipline.

U sektoru poljoprivreda, prehrana, veterina – disciplina veterina, sudjelovao je i Tin Rendulić, učenik 4.d. razreda Prirodoslovne škole Karlovac  – smjer veterinarski tehničar i u vrlo jakoj konkurenciji  osvojio 3. mjesto.

Natjecanje je uključivalo četiri različita zadatka kroz četiri modula koji prate situacijske modele radnih zadaća veterinarskog tehničara.

– Laboratorijska  dijagnostika

– Pet Shop

– Pomoć pri operacijskim zahvatima

– Ambulanta za male životinje

Članovi prosudbenog povjerenstva vrjednovali su elemente:  pripremu i rukovanje priborom, materijalima i opremom sukladno protokolu, primjenu profesionalne komunikacije s pacijentom i vlasnikom sukladno dijagnozi i uputi doktora veterinarske medicine te specifičnim zahtjevima vlasnika, poštivanje metodologije izvođenja zadataka u skladu s protokolom, pravilan pristup i obuzdavanje pacijenta sukladno protokolu, korištenje zaštitne radne odjeće, obuće i osobne zaštitne opreme sukladno protokolu, razvrstavanje komunalnog, infektivnog i oštrog otpada, način rada s kemikalijama.

WorldSkills Croatia promiče važnost strukovnih vještina kao osnove za rast hrvatskoga gospodarstva, želeći podići privlačnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te nadahnuti mlade na odabir strukovnih zanimanja kao poželjnog odabira u karijeri.

Tinu od srca želimo uspješan nastavak obrazovnog i životnog puta. Neka svoju ljubav  prema veterinarskoj struci razvija kroz svoj rad, napredovanje i zalaganje.

Skip to content