Državni turnir mladih prirodoslovaca je natjecanje u eksperimentalnom i teorijskom znanju iz svih područja prirodnih znanosti: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike. Natjecanje je pojedinačno i namijenjeno za učenike od 12 do 16 godina. Riješiti problem znači razviti teorijski model, osmisliti aparaturu, napraviti mjerenja te ih objasniti kvalitativno i kvantitativno. Na kraju treba napisati rad te prezentirati rješenja u „znanstvenim borbama“.

U zadnje četiri godine otkada Hrvatska sudjeluje na Turniru, naše ekipe osvojile su dvije zlatne medalje (Beograd, 2015. i Minsk, 2019.), srebrnu medalju (Iran, 2016.) i dvije brončane medalje (Kina, 2017. i Gruzija, 2018.).
Kako bi se izabrala i kasnije pripremila ekipa za međunarodnu razinu, Istraživački centar mladih i ove godine organizira Državni turnir mladih prirodoslovaca.

Zainteresirani učenici se mogu prijaviti do 15. studenog 2020. na službenoj stranici Turnira http://www.iynt.icm.hr/. Nakon prijave, učenici imaju vremena do 20. prosinca 2020. za riješiti jedan od problema koji izaberu.

U prilogu se nalaze svi dokumenti s informacijama: službeni poziv, o natjecanju, vremenik natjecanja, pravila, o organizatoru itd. Sve informacije dostupne su i na službenoj stranici http://www.iynt.icm.hr/.

Skip to content