U sklopu Nacionalne strategije „Školska shema“ u našoj školi je 04.05.2018. provedena aktivnost prateće obrazovne mjere pod nazivom “Sjetva, sadnja i održavanje nastave u vrtu”.

Učenici 3.a razreda (smjer Agroturistički tehničar) prisustvovali su demonstraciji sadnje raznih voćnih vrsta u našem školskom vrtu.

U ime Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe kao ovlaštenog nositelja aktivnosti pratećih obrazovnih mjera Školske sheme u šk. god. 2017. 2018. demonstraciju sadnje voćaka provela je Nikolina Štedul, dipl. ing. agronomije- stručni savjetnik za hortikulturu.

U sklopu ove obrazovne mjere,  naša  škola je dobila  slijedeće voćne sadnice:

jabuke, kruške, marelice, šljive, trešnje, dunje i orah te jagodasto bobičasto voće: ribiz crni i crveni, josta, malina crvena i žuta, brusnica i  američka aronija, kao i vrtni  alat.

Slijedeća aktivnost prateće obrazovne mjere za koju smo se javili u ovoj školskoj godini je  organiziranje satova kušanja voća i to- jagoda, a uslijedit će nakon što se na tržištu pojave jagode od OPG –ovaca sa područja karlovačke županije.

 

Skip to content