U utorak, 15. listopada 2024. godine učenici 4.a razreda Prirodoslovne škole Karlovac, pod vodstvom nastavnice Ivane Žunac sudjelovali su na „Danima otvorenih vrata EU projekata“. Osim učenika Prirodoslovne škole Karlovac u obilježavanju navedenog događaja sudjelovali su i učenici ostalih srednjih škola s područja Karlovačke županije.

Predavanja i prezentacije bili su posebno prilagođeni učenicima srednjih škola, a cilj prezentacija bio je podići svijest među mladima o brojnim pozitivnim razvojnim procesima u gradu Karlovcu zahvaljujući članstvu u Europskoj uniji.

Na taj način učenici su se upoznali s projektima „Zeleni Luščić“ i „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“, projektom Europskih snaga solidarnosti („Activity for Inclusion, Youth Centre and Intro Centre“, Udruga Carpe Diem) te Interreg projektima (Interreg DUNAV, Interreg CENTRAL EUROPE, Interreg EUROMED). Osim navedenoga učenici su se upoznali s projektima „SolariKA“ (Solarizacija ustanova Grada Karlovca), „Regionalni centar kompetentnosti“, „Revitalizacija nekadašnjeg kina Edison“, Nikola Tesla Poduzetnički centar te primjenom dobre prakse i učinkovitosti – Aquatika.

Na kraju izlaganja i prezentacija učenici su po principu „najbržeg prsta“ odgovarali na kratka kviz pitanja. Učenik naše škole – Nikola Potkrajac, točno je odgovorio na jedno od kviz pitanja te je osvojio nagradu – besplatnu ulaznicu za film po vlastitom izboru u Kinu Edison.

 

Ivana Žunac, nastavnica

Skip to content